Wanneer een gevel al vele jaren verschillende seizoenen met weersomstandigheden heeft doorstaan, kan het gebeuren dat de voegen, door erosie-koude-vocht, verteren of loskomen van de gevelsteen en dus geen volledige dichting meer garanderen.

 

Sommige mensen kiezen dan om de voegen die spontaan zijn losgekomen of uit de gevel zijn gevallen te laten herstellen. Dit is doorgaans een tussenoplossing omdat, eens dit proces optreedt, het een kwestie van tijd is vooraleer er zich op andere plaatsen hetzelfde fenomeen voordoet. Niet alleen treden er, bij herstelling van voegen, kleurverschillen op in het geheel van de gevel (kleurverschil tussen oud en nieuw voegwerk) maar is het  gegarandeerd zeker dat er op termijn op andere plaatsen in de gevel hetzelfde probleem zich zal voordoen.

 

Het volledig verwijderen van alle voegen draagt onze voorkeur weg. Niet alleen om boven beschreven problemen te voorkomen maar ook om esthetische redenen. Op termijn zal dit ook een goedkopere oplossing zijn en is de klant zeker dat er geen vocht in de muren en spouw kan trekken op plaatsen waar het niet altijd duidelijk is dat de voegen zijn verteerd of uitgevallen.

 

Wij garanderen bij het uitslijpen/verwijderen van de bestaande voegen een voldoende diepte zodat nieuw voegwerk zich goed kan vasthechten aan de gevelstenen en dus gegarandeerd een langere levensduur hebben.

10743692_674299552685929_2095641018_n.jp

Wanneer we de bestaande voegen uit een oude gevel verwijderen (slijpen) zorgen we er ook voor dat slechte stenen vakkundig worden verwijderd en vervangen door gerecupereerde onbeschadigde exemplaren. Dit maakt deel uit van het geheel om de gevelrenovatie compleet te maken